Keringési Betegségek

vénás torna: az alsó végtagok zsibbadó,  nehéz, vagy húzó érzését a vénák falainak gyengülése, az érfalak tágulata illetve a gyenge izomzat miatti pangó vér okozhatja. Ennek megoldására speciális és hatékony gyógytorna terápia áll rendelkezésére. A gyakorlatok könnyen elsajátíthatóak, önállóan is végezhetőek. A lábak rendszeres tornájával tünetei enyhíthetőek, vagy teljesen megszűntethetőek!

agyi és szívinfarktus utáni rehab: egy hirtelen jött betegség az egész életmódot megváltoztathatja. A gyógytorna segít a mielőbbi felépülésben, a mozgás és a mindennapi funkciók legteljesebb helyreállításában. Az érintett terület nagyságától és a betegség súlyosságától függően, mindennapi mozgással és a rendszeres gyógytornával hatékonyan és a lehető legteljesebben építhető fel újra a Páciens élete, mozgása, mindennapjai.

magas, vagy alacsony vérnyomás: bár az alacsony vérnyomással kapcsolatos problémák ritkán kerülnek szóba, mégis említenünk kell, mert a keringési betegségben szenvedők igen nagy részét érinti! Mind az alacsony-, mind a magas vérnyomás speciális mozgásterápiát igényel, amellyel az esetleges gyógyszeres kezelés mellett, vagy helyette az állapot stabilizálható, az életmód lényegesen javítható!

agyvérzés utáni gyógytorna: napjaink egyik legrettegettebb betegsége az agyvérzés. Sajnos feszített tempójú, rohanó világunkban az agyat érintő keringési betegségek egyre gyakoribbak, de szerencsére terápiájuk is egyre összetettebb és hatékonyabb. A gyógytorna az eset első napjától kezdve segíti a mielőbbi felépülést, a mozgások helyreállítását, a mindennapi funkciók javítását. Az eset súlyosságától függően a mielőbbi aktivitás,  a lehető legteljesebb mozgásterápia és  mindennapi funkciók visszanyerése a cél. A terápia elengedhetetlen része a speciális és célirányos gyógytorna!