Egyéb

-Csontritkulás: A csontritkulás főleg idős korban jelentkezik, speciális tornája van a betegség stádiumától függően más-más gyakorlatokkal! Fontos a csontritkulás tényét komolyan venni, mert az állapot gyorsan romolhat, életre szóló károsodásokat okozva.

Cukorbetegség: a 2-es típusú cukorbetegség olyan anyagcsere betegség amely a sejtanyagcsere romlásával az izmok állapotát is rontja, illetve sokszor komoly súlytöbblettel is jár. Ezen két hatás mind az állóképességre, mind az ízületekre, mind a mozgásra negatívan hat, így a gyógytorna általános kondícionálást, a testsúly optimalizálását és az anyagcsere javítását segíti! A rendszeres gyógytornával javítható a közérzet és az általános állapot!

Gerintorna: Mindennapi életünk során észrevétlenül bár, de gerincünket extrém módon terheljük, akár ülő vagy álló foglakozású az illető. Nagyon fontos, hogy megtanuljuk a helyes tartást, illetve a már kialakult elváltozások és/vagy fájdalmak hatékony mozgásterápiás kezelését. Ebben nyújt segítséget a gerinctorna amely a többi ízületet is figyelembe véve kíméletesen de hatékonyan erősíti a megfelelő izmokat, hogy a csigolyákról és ízületeikről a teher egy részét az izmoknak adhassuk át.

Terhes torna, kismamatorna: A terhesség alatti gyógytorna fontos hogy a kismama megőrízhesse izmainak tónusát,  karban tudja tartani testét  a 9 hónap alatt, ahogy az izmok és a test változik. A terhesség alatt végzett rendszeres gyógytorna segít a hát fájdalmait elkerülni, vagy megelőzni annak kialakulását és természetesen a gátizmok karban tartására is érdemes hangsúlyt fektetni!
A baba érkezése után a terhes torna folytatása szintén fontos, egyszerű és könnyen elsajátítható és elvégezhető gyakorlatokkal sokat tehetünk a has-, hátizom erősítéséhez, illetve az esetlegesen kialakuló hátfájdalmak kezelésére, az erőnlét fokozására!

Intimtorna: A mi kultúránkban sajnos nem is nagyon ismert és nem is nagyon használt, ráadásul még talán titkolt is egy ilyen jellegű gyógytorna rendszeres végzése. Szerencsére napjainkban már egyre többet és többször hallani az intimtorna fontosságáról. Nem csak szülés után, hanem inkább előtte javasolt, könnyen elsajátítható gyakorlatsor, melyet aztán otthonában is egyszerűen elvégezhet a nő. A vizelettartási zavarok kezelésére és megelőzésére is szolgál, hiszen az inkontinencia egy fajtája a gátizmok elgyengülése miatt alakul ki!

Túlsúlykezelés: Napjaink egyik leggyakoribb egészségügyi problémája a túlsúly ami további betegségek és mozgásszervi panaszok okozója. A helytelen étkezés, a kevés mozgás és a sok stressz együttesen okozhatják kisebb, vagy nagyobb túlsúly kialakulását amely túlterhelést jelent az izmoknak és az amúgy is gyengébb állapotú ízületeknek. A gyógytorna különböző technikákkal és mozgásterápiás módszerekkel az ízületek védelmét, a keringési és légzési terhelhetőséget is szem előtt tartva fokozatosan építi fel a kondíciót és segíti a fogyást valamint az általános állapot javulást!